Mooie eerste resultaten tijdens de turnwedstrijd in Uithuizen!

Zaterdag 2 februari waren er in Uithuizen de eerste turnwedstrijden van het seizoen. Voor MSK deden er 5 turnsters mee. In de categorie instap D2 en pupil I niveau 8.

In de tweede wedstrijd mochten Vera Dam, Alyssa Scheper, Fleur Luitjes en Lisa Mensen mee doen in de categorie instap D2. Voor de dames een spannende dag want dit was voor hun allen de eerste turnwedstrijd. Daarnaast is het niveau waar zij in turnen nieuw en het deelnemersveld groot. Vera Dam liet twee mooie sprongen zien. Met haar handstandplat kreeg ze een mooi gemiddeld cijfer goed voor de tweede plaats op sprong van de 20 deelneemsters. Op de brug liet ze een mooie oefening zien. Bij de balk moest ze helaas met de koprol de balk verlaten. Verder werkte ze de oefening netjes af. Op vloer liet ze een nette oefening zien zonder grote fouten. Vera werd dan ook keurig vierde. Een knappe prestatie! Hoewel de vierde plek geen fijne plek is om te eindigen omdat een medaille dan net aan je neus voorbij gaat. Wat dan nog minder leuk is, als het verschil maar één duizendste is!het scheelde dus echt helemaal niets! Alyssa Scheper werd netjes twaalfde, zij liet op sprong twee zweefrollen zien. Op de brug turnde ze heel strak en dit werd dan ook beloond met het vierde cijfer op de brug! Bij de balk viel ze helaas met ophurken van de balk, geen leuk begin van de oefening maar ze turnde haar oefening netjes verder. Ook op de vloer liet ze een mooie strakke oefening zien. Fleur Luitjens turnde een mooie wedstrijd. Op sprong liet ze twee zweefrollen zien, die netjes geturnd werden. Op de brug ging haar oefening ook keurig en het lukte haar om haar voeten met tegenspreiden af er op te zetten! Dit lukte in de training nog niet. Top! Op de balk kreeg ze het zesde cijfer van de groep .Een knappe prestatie. Ondanks een val er een klein dingetje die ze was vergeten. Ze sloot af met de vloer zonder grote fouten. Lisa Mensen liet bij sprong twee mooie zweefrollen zien. De brug ging een beetje moeizaam maar ze turnde zich netjes door de oefening heen. De balk turnde ze zeer netjes. Ze probeerde de koprol tot rijzit. Heel stoer dat ze dit durfde! Helaas moest ze met de koprol wel de balk verlaten. Op de vloer liet ze een mooie oefening zien. Lisa werd uiteindelijk zeventiende.

In de derde wedstrijd mocht Jolein Hemmen uitkomen voor MSK in de categorie pupil I niveau 8. Jolein begon bij brug. De salto achterover van de brug ging de laatste tijd wat moeizaam. Ze begon haar oefening goed en turnde netjes. Helaas durfde ze de salto niet aan en ook in een tweede poging lukte het niet. Hierdoor heeft ze veel punten verloren. Op de balk draaide ze een prima oefening. Helaas moest ze met de radslag de balk verlaten. Maar heel knap dat ze hem gedaan heeft! De twee moeilijkste onderdelen zaten erop. Nu kwam het leuke werk! Op de vloer liet ze een mooie oefening zien met twee mooie flikflakken! Haar laatste toestel was sprong. Ze liet twee mooie overslagen zien over de pegasus. Ze behaalde dan ook de derde plek op dit toestel. Jolein werd uiteindelijk dertiende. Al met al een geslaagde eerste wedstrijd voor deze dames. Ze mogen dan ook zeker trots op zichzelf zijn!

Nu gaan we weer hard trainen zodat de meiden er 2 maart tijdens de onderlinge wedstrijd met SSS Sellingen en CSVO Onstwedde er weer helemaal klaar voor zijn!