Top prestaties tijdens voorwedstrijd turnen

Afgelopen zaterdag 16 maart deden drie turnsters van MSK mee aan de voorwedstrijd niveau 6-9 in Tweede Exloërmond. Het werd een succesvolle wedstrijd.

In baan één deden Dianne Bouwman en Leonie Kaijser mee in de categorie pupil II niveau acht. Dianne mocht als allereerste op de balk haar oefening laten zien aan de jury. Ze turnde een strakke oefening. Helaas kon ze met de radslag net niet blijven staan waardoor ze de balk moest verlaten, ze maakte haar oefening netjes af. Leonie liet ook een mooie oefening zien. Ook zij moest de balk éénmaal verlaten met de koprol maar turnde daarna netjes verder. Een geslaagde eerste ronde. Op vloer lieten beide meiden een goede oefening zien. Met allebei een mooie arabier flikflak! Na een ronde rust mochten de meiden hun kunsten op sprong laten zien. Er werden keurige overslagen gemaakt met nette landingen. Op de brug werd keurig geturnd. Bij ophurken ging het bij beide goed. Als afsluiter moesten ze een salto uit de brug doen. Hier is de laatste trainingen hard op geoefend en dit pakte goed uit. Ze deden hem allebei alleen! Dianne mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. Leonie werd vlak achter Dianne netjes tweede. Onverwachte medailles wat voor extra vreugde zorgde, zowel bij de turnsters, ouders en trainsters. Beide meiden hebben zich hiermee geplaatst voor de finale die 1 juni plaats vind.

In baan twee mocht Lieke Buurman in actie komen in de categorie Junior niveau zeven. Lieke moest een niveau hoger omdat zij vorig jaar aan het limiet was gekomen. Waardoor zij verplicht een niveau hoger moest. In twee maanden tijd moest er flink getraind worden om aan de eisen te voldoen van dit niveau. Lieke begon op balk. In haar balk oefening moest een radslag, een moeilijk onderdeel. Tijdens het inturnen ging deze nog niet zo goed. Maar toen ze haar oefening voor de jury moest doen lukte het haar om één voet op de balk te zetten waardoor het element telde en ze haar eisen op de balk allemaal behaalde! Een knappe prestatie in zo’n korte tijd! Op vloer werd er netjes geturnd. Ze liet een mooie arabier flikflak zien, die ze sinds een paar weken turnt. Helaas lukte het net niet om de salto voorover te doen zonder val. Erg jammer maar een knappe oefening. Op sprong liet ze twee mooie overslagen zien. De wedstrijd zat er bijna op er moest alleen nog een oefening worden gedraaid op de brug. Een lastig onderdeel. Het lukte echt net niet om met de drie kwart reus om de ligger te komen. Maar het scheelde niet veel! Door deze val werden er veel punten verloren wat uiteindelijk resulteerde in een twaalfde plek.

Al met al mooie resultaten en alle meiden hebben veel nieuwe elementen laten zien. En daar mogen ze trots op zijn!