Twee teams door naar districtfinale.

Zaterdag 8 maart vonden de provinciale kampioenschappen in Uithuizen plaats. Tijdens deze wedstrijd konden de dames zich plaatsen voor de districtfinale.

In de ochtendwedstrijd mocht het trio Margriet/Kirsten en Leonie als eerste in actie komen voor MSK. De meiden lieten een mooie oefening zien die zeker beter verliep dan de vorige keer. Ze werden vijftiende in een groot deelnemersveld. Lieke en Senna mochten in de categorie duo pupillen aantreden. Het belangrijkste was om de limiet te halen zodat de meiden konden doorstromen, wat in deze categorie lastig is omdat de moeilijkheidsgraad hoog is. Hier hebben de meiden aan voldaan en ze mochten tevens de bronzen medaille in ontvangst nemen!

In de middagwedstrijd kwamen er maar liefst vier duo’s in actie. In de categorie duo e lijn Senior waren Kira en Loes de eersten die in actie kwamen. Een keurige oefening werd neergezet. Ondanks alle aanpassingen waren de meiden iets te vroeg klaar. Maar ze werden netjes zesde, wat voldoende was om door te gaan naar de districtfinale. Floor en Vera deden mee in dezelfde categorie, zij werden achtste. Dit was helaas net niet voldoende was om door te stromen. Maar de oefening werd keurig uitgevoerd zonder grote fouten. In de sterke categorie duo d lijn lieten Marcella en Jolein een mooie oefening zien met hoge tempo’s! Eindresultaat was een zevende plaats. Manon en Dianne lieten een goede oefening zien en stonden met overtuiging op de vloer. Ze eindigden net achter hun teamgenootjes als achtste.

Al met al een dag met mooie oefeningen, waar de meiden zeker trots op mogen zijn. 29 maart gaan de beide duo’s die door zijn strijden in Veenwouden voor een plek in de halve finale. Succes dames!

 


T