Voorwedstrijd turnen ntsB

15 maart vond de voorwedstrijd NtsB plaats in Winsum. Tijdens deze wedstrijd konden de dames een plek in de finale behalen die op 17 mei in Leek zal plaats vinden. Voor MSK deden er negen turnsters mee.

In de categorie mini instap D2 deden Loes Haan, Myron Hulshof, Floor Benus en Benthe Berends voor het eerst mee aan een officiële KNGU wedstrijd. Met gezonde spanning begonnen de dames aan de wedstrijd, ze lieten mooie oefeningen zien hier en daar werd er nog een klein beetje vergeten maar er werden geen grote fouten gemaakt. Benthe bemachtigde een plek in de finale met een zevende plaats. Floor werd tiende, Loes elfde en Myron vijftiende. In de categorie instap D2 deed Nova Bruinsma mee. Ook voor haar was het haar eerste officiële wedstrijd. Nova liet goede oefeningen zien. In een sterk deelnemersveld werd ze zevenentwintigste.

Lieke Buurman deed mee in de categorie junior Supplement G. Lieke turnde stabiele oefeningen en mocht dan ook de bronzen medaille in ontvangst nemen. Wat automatisch een ticket naar de finale betekende. Leonie Kaijser en Dianne Bouwman mochten in actie komen in de categorie Jeugd Supplement G. Leonie turnde mooie oefeningen en kon opgelucht adem halen nadat de salto van de brug was gelukt. Zij werd achtste wat tevens voldoende was voor een plek in de finale. Dianne begon goed op de vloer, maar helaas ging haar tweede overslag bij sprong mis wat betekende dat die niet werd geteld en een nul het gevolg was. Sinds dit jaar telt het gemiddelde van beide sprongen. Hierdoor zakte Dianne hard onderuit in het klassement. Ze turnde haar wedstrijd netjes uit. Ze werd eenentwintigste.

In de middag wedstrijd kwam Vera Dam in actie in de categorie pupil 1 D1. Ze turnde goede oefeningen vooral op de balk liet ze een mooie stabiele oefening zien. Het cijfer op de brug was wat tegenvallend terwijl de oefening naar behoren ging. Na navraag bij de jury werd het duidelijk, twee tussen zwaaien wat samen een punt had gekost. Vera werd uiteindelijk tiende.

Lieke, Benthe en Leonie gefeliciteerd!
19 april zullen alle dames weer in actie komen tijdens de derde onderlinge wedstrijd in Tweede Exloërmond.


 


T