Succesvolle onderlinge wedstrijd!
Zaterdag 2 maart mocht MSK deelnemen aan een onderlinge wedstrijd samen met CSVO Onstwedde en SSS Sellingen. In het verleden vonden onderlinge wedstrijden plaats met SSS, dit jaar voor het eerst met CSVO erbij. Het was een geslaagde dag met mooie resultaten.

In de ochtendwedstrijd deden er van de instap groep 5 turnsters mee. Loes Haan, Benthe Berends, Myron Hulshof, Floor Benus en Nova Bruinsma begonnen aan hun allereerste wedstrijd in niveau 12. Een spannende dag voor de meiden. Er was dan ook een hoog stuitergehalte. De meiden begonnen op sprong. Floor, Nova en Myron lieten mooie koprollen zien. Loes en Benthe gingen voor handstandplat, die netjes werden uitgevoerd. Na sprong mochten de meiden naar brug. Een lastig onderdeel omdat er nog niet zo vaak op getraind was, omdat het nogal een karwei is om de brug elke les neer te zetten. Wel hadden ze hun oefening op rekstokken geoefend. Met een beetje hulp kwamen de meiden keurig door hun oefeningen heen. Op Balk werden mooie oefeningen geturnd met hier en daar een val. Maar dat mocht de pret niet drukken. Als laatste mochten de dames hun vloer oefening laten zien. Deze werden mooi uitgevoerd en de meiden konden dan ook terug kijken op een spannende maar zeker succesvolle wedstrijd! In het groepje van 5 deelneemsters werd Benthe derde en Loes werd tweede. Floor werd in haar groepje vijfde, Myron werd vierde en Nova werd tweede.

In de tweede wedstrijd deden er maar liefst 9 turnsters mee. In de categorie D2 deden Vera Dam, Lisa Mensen, Fleur Luitjens, Alyssa Scheper en Desiree Jonker mee. Voor Desiree haar aller eerste wedstrijd. De meiden mochten beginnen op balk. Alyssa liet een mooie koprol zien en bleef staan! Helaas moesten Fleur en Vera de balk verlaten maar het scheelde niet veel. Verder lieten de meiden een mooie oefening zien. Desiree kwam netjes door haar balkoefening heen. Voor haar nog een lastig onderdeel maar ze heeft het goed gedaan. Lisa liet een nette oefening zien, maar helaas moest zij ook één keer de balk verlaten. Ze turnde haar oefening goed uit met mooie sprongen. Op vloer lieten de meiden goede oefeningen zien zonder grote fouten. Top! Op sprong liet Desiree twee mooie zweefrollen zien en kreeg dan ook mooie cijfers. De andere vier meiden deden allemaal handstandplat. Wat ze alle vier goed af ging. Het laatste onderdeel was brug. Het zwaaien ging goed. Sommige gaven een bonus zwaai ;) Het onderstukje werd ook netjes uitgevoerd door de dames. Al met al mooie resultaten en verbeteringen wat betreft de vorig wedstrijd. Desiree werd zesde, Fleur werd vijfde, Lisa werd vierde, Alyassa werd derde en Vera werd tweede.

In de categorie pupil I niveau 8 kwam Jolein Hemmen in actie zij moest tegen haar trainingsmaatjes Leonie Kaijser en Dianne Bouwman die uitkwamen in de categorie pupil II niveau 8. In het zelfde groepje deed Lieke Buurman mee in de categorie Junior niveau 7. De meiden begonnen bij de brug. Een spannend toestel voor de meiden. Jolein, Dianne en Leonie lieten een goede oefening zien met op het einde mooie salto’s af. Lieke lukte het helaas net niet om haar drie kwart reus er om heen te krijgen maar het scheelde niet veel! Verder liet ze een nette oefening zien. Op de balk werd netjes geturnd. Dianne bleef de hele oefening keurig staan, ook met haar radslag! Helaas moest Jolein de balk verlaten met dit onderdeel. Lieke bleef dankzij een beetje hulp op de balk staan met de radslag. Helaas kon ook Leonie niet op de balk blijven staan en moest de balk met de koprol verlaten. Dit blijven lastige onderdelen. Verder werden de andere elementen netjes geturnd. Op vloer lieten de meiden mooie dingen zien. Jolein liet twee keurige flikflakken zien en turnde haar gehele oefening netjes. Leonie, Dianne en Lieke springen sinds één week arabier flikflak en mochten deze dan ook aan de jury tonen. Dit ging ze alle drie netjes af. Ze turnden de oefening keurig uit zonder grote fouten. Op sprong besloot Lieke om overslag met de trampoline te doen. Een lastig onderdeel voor Lieke. Maar met de trampoline liet ze twee mooie overslagen zien. Jolein en Leonie lieten 2 keurige sprongen zien met een stabiele landing. Dianne heeft nog een beetje moeite met sprong maar liet een mooi 1e sprong zien. Met haar tweede sprong lande ze helaas met de billen op de pegasus. De schrik zat er goed in, maar daarna liet ze nog een mooie sprong zien en kreeg ze applaus van het publiek! Lieke eindigde op de derde plek in haar categorie. Leonie werd vierde, Dianne werd tweede en Jolein ging er met de eerste prijs van door. Mooie resultaten voor deze meiden en een goede ervaring voor de komende wedstrijden.


Eline kon helaas niet deelnemen aan de wedstrijd maar heeft ons heel goed geholpen deze dag. Bedankt daarvoor!

Nu gaan we weer hard trainen om de puntjes op de i te zetten. Voor Dianne, Leonie, Lieke en Eline is de volgende wedstrijd 16 maart en de andere meiden van de tweede wedstrijd mogen 20 april weer in actie komen.