< terug


Dubbele minitrampoline

Het stond al een tijd op onze verlanglijst: een dubbele minitrampoline. Helaas is dit toestel, vanwege de hoge prijs, niet zomaar aan te schaffen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar instellingen en bedrijven die ons willen helpen deze wens te vervullen. We zijn erg blij dat veel mensen een warm hart hebben voor onze vereniging en ons de mogelijkheid hebben geboden om dit toestel aan te schaffen. Vrijdag 9 november is de dubbele minitrampoline afgeleverd.

Hartelijk dank aan onze sponsoren!


Uitvoering

Zaterdag 3 november hebben we in sporthal "De Veenhorst" onze uitvoering gehouden. Dankzij de inzet van velen hebben we er een mooie show van kunnen maken.
foto's


Kleutergym

Op woensdagmiddag 17 oktober hebben de kleuters een parcours gedaan.

Meer foto's


Fakkeloptocht

De laatste dag van de winkelweek, zaterdag 13 oktober is er weer een fakkeloptocht geweest.

Ondanks de regen waren veel leden aanwezig om met de door de handelsvereniging aangeboden fakkels in de hand naar het Star-terrein te lopen. Daar was een spectaculair vuurwerk te zien.


Jury-cursus Acro D/E-lijn

Op woensdag 17 oktober start er een nieuwe jurycursus voor de D/E-lijn te Winschoten. Dit is de AC2 cursus en is de eerste Acro jurycursus voor beginnende juryleden. Jureren is eigenlijk in grote lijnen het verschil tussen je eigen waarneming en het ideaal beeld. Daarbij is uw waarneming als jurylid erg belangrijk. Was deze objectief en voldoet de oefening/elementen aan de vastgestelde criteria? Ziet u als jurylid afwijkingen en hoe noteert u dit dan om vervolgens tot een eindcijfer te komen. Deze en overige aspecten van jureren zal in deze cursus aanbod komen.

Na het succesvol afronden van de jurycursus bent u als jurylid in staat om binnen de Acro de niveaus E en D te jureren.

Hier vind u meer informatie en kunt u zich inschrijven!
Vragen kunt u stellen aan de leiding van Acro: Paulien de Boer.


Diploma

Paulien heeft haar KNGU C-licentie gehaald. Van harte gefeliciteerd!

Tijdens de BBQ van de jaarafsluiting is zij door het bestuur nog even in het zonnetje gezet.

Meer foto's


Informatiebulletin

Het nieuwe informatiebulletin is uit!
Vol met nieuwigheden, wetenswaardigheden, belangrijke data etc.
Heeft u deze nog niet via de leiding ontvangen?
Vraag ernaar op de eerst volgende les.
DOEN hoor!


Open Groninger Kampioenschappen

Tijdens het pinksterweekend vonden er wedstrijden plaats in Scheemda, de open Groninger Kampioenschappen. Dit zijn wedstrijden waar iedereen aan mee mag doen.

Voor MSK deed er 1 duo mee omdat de andere groepen om verschillende redenen niet konden. Marcella en Jolein kwamen in actie in de categorie dames duo e lijn. In een groot deelnemersveld van maar liefst 27 duo’s werden ze knap 9e.

Ze lieten een keurige oefening zien en werden ook met mooie punten beloond. Voor al op het technische vlak scoorden ze hoog. Dit was de laatste wedstrijd van een succesvol seizoen!!


Halve finale acrogym in Bergschenhoek

Op 19 mei 2012 vond de halve finale acrogym plaats. Tijdens deze wedstrijd konden de gymnasten zich plaatsen voor het NK. Voor MSK mocht er 1 duo in actie komen, Manon en Dianne hadden zich eerder tijdens de districtfinale netjes geplaatst met een 6e plek.
In alle vroegte ging de wekker want er stond ons een lange reis te wachten en we moesten al om half 9 in Bergschenhoek zijn. Het was lekker rustig op de weg en waren dan ook ruim op tijd aanwezig.

In het derde blok mochten Manon en Dianne hun oefening vertonen. Beide dames waren toch wel wat zenuwachtig. En onder toeziend oog van familie vanaf de tribune en de toeschouwers thuis die live mee konden kijken! Lieten de meiden een keurige oefeningen zien. onder grote fouten en netjes geturnd, kwamen ze tevreden van de vloer af. De dames kregen mooie cijfers voor hun oefening.

De concurrentie was daar en tegen ook hoog en de meiden belande op een nette 14e plek.Een super prestatie! zeker omdat dit nog maar het eerste jaar is dat de dames mee doen met westrijden! Helemaal super!


Oranjemarkt 2012

Ook dit jaar hebben de leden van MSK Gymnastiek zich gepresenteerd tijdens de Oranjemarkt. Tijdens demonstratie hebben de leden onder leiding van Paulien zich van hun beste kant laten zien.
De dames Hemmes en Busker hun best gedaan om loten te verkopen. Onze penningmeester heeft pannenkoeken gebakken en ook dit geld gaat naar de vereniging.


Jumping4Ever heeft eigen website

Martin Muller, lid van Jumping4Ever, heeftvoor deze groep een eigen website gemaakt.
Klik op onderstaand plaatje om de site te bekijken.


Winnaars Paaseieren-actie

De winnaars van de paasactie zijn bekend. In totaal heeft onze vereniging 488 zakjes met paaseitjes en noten verkocht. Een topprestatie! De 1e prijs gaat naar Iris Koorn. Een reuze zak met lekkere paaseieren werd door haar in ontvangst genomen. Loes Haan ging vorig jaar er nog vandoor met de hoofdprijs nu behaalde ze een mooie 2e plek. Jarno Hemmen en Joyce van der Velde kregen beide een derde prijs. Gelukkig hoefde ze de chocolade haas niet te delen. Gefeliciteerd met jullie prijs! Verder willen wij Carrie Hoving bedanken voor haar inzet bij deze aktie.


Succes MSK- turnsters zet door

Bij de districtfinale Acrogym hebben de turnsters van gymnastiekverenigingen MSK wederom succes geboekt. Net als bij de Provinciale kampioenschappen eindigden de meiden bij de Provinciale top.

Manon ten Hoff en Dianne Bouwman werden knap zesde bij de E-lijn Senior. Daarmee plaatsen zij zich voor de landelijke halve finale. In dezelfde categorie werden....lees verder


Provinciale kampioenschappen acro

Op zaterdag 10 maart vonden de provinciale kampioenschappen plaats in Finsterwolde. Voor de meiden de 2e acrowedstrijd van het seizoen. Een belangrijke wedstrijd want de meiden konden zich tijdens deze wedstrijd plaatsen voor het district die plaats vind op 31 maart te Winschoten.

In de ochtendwedstrijd kwamen de beide duo’s E- lijn Senior in actie. Manon en Dianne mochten het spits afbijten voor MSK. Voor deze meiden was......lees verder

Foto's van Hans Bakker

Foto's van Huisman Media


Allereerste Acrowedstrijd MSK

Zaterdag 4 februari vond de allereerste acrowedstrijd plaats voor de MSK meiden. De wedstrijd was tevens de eerste wedstrijd van het seizoen en werd gehouden in Grijpskerk. De dag begon vroeg en het was ook zeer koud. De thermometer gaf op een gegeven moment – 20 aan. Gelukkig was het in de zaal op een gegeven moment lekker warm en hing er een gemoedelijke sfeer. Voordat de warming – up begon moesten van een paar dames nog even......lees verder.


Onderlinge wedstrijd SSS – MSK

17 december 2011 vond er weer een onderlinge wedstrijd plaats met SSS-Sellingen. Ditmaal werd de wedstrijd in Sellingen gehouden. Vanwege het aantal deelnemers kon de wedstrijd dit keer in 1 deel worden gehouden. We begonnen vroeg in de ochtend en waren mooi op tijd, voor de middag, klaar. Er werden goede resultaten behaald en het was een goede voorbereiding op de komende turnwedstrijden.
De eerste turnwedstrijd zal plaats vinden in 2e Exloërmond op 25 februari.
Via deze weg willen we de juryleden nogmaals bedanken! Zonder hen zijn dit soort activiteiten niet mogelijk!

Foto's


Jumping4Ever in Geert Teis

Onze vrolijke springroep Jumping4Ever heeft maandag 28 november opgetreden in theater Geert Teis. Voor een volle zaal verzorgden zij het openingsnummer van de door de Rabobank georganiseerde verenigingsavond.
Video


Sinterklaas op bezoek bij MSK

.

Sinterklaas heeft vrijdag 25 november, tesamen met maar liefst vijf zwarte Pieten, een bezoek gebracht aan de kinderen van MSK. Natuurlijk waren Pedro en Nicolo aanwezig, maar zij hebben dit jaar 3 extra pieten meegenomen een diabolopiet en trommelpiet en een zangpiet. Het was een gezellige drukte. De kinderen hebben een dans of toestelnummer aan Sinterklaas laten zien. In hele korte tijd hebben ze dat ingestudeerd. Knap hoor. Aan het einde van de Sinterklaasshow kregen de kinderen een leuk presentje van de Sint. Sinterklaas en de pieten bedankt voor uw komst en hopelijk tot volgend jaar.
Foto's

Video


Geslaagd!

De enthousiaste turnleraar Jordi van der Werf heeft zijn C licentie gehaald!
Dit houd in dat hij zelfstandig les mag gaan geven aan de kinderen.
MSK verraste hem met een turn-pakket. Met daarin een MSK handdoek, een stopwatch en een paar chocolaatjes.
Jordi: “Dit had ik echt niet verwacht. Geweldig!”


Fakkeloptocht

Zaterdagavond 15 oktober werd het einde van de 79e winkelweek van Musselkanaal ingeluid met een groots vuurwerk op het Starterrein. Voorafgaand hieraan was er een fakkeloptocht van MSK gym met muzikale begeleiding van Amicitia. Deze optocht ging over de Marktstraat en via de A-weg over de Havenkade naar het Starterrein.
FilmpjeWegens groot succes van de Jumping4Ever springgroep voor 12+ starten we met ingang van het nieuwe seizoen een springgroep voor de leeftijd 8 t/m 12 jaar.
Tijdens deze lessen staat de tumblingbaan en de minitrampoline centraal.
Iedere maandag van 17.00 uur tot 18.00 vanaf 12 september.
Kom en spring lekker mee!


 


Jaarafsluiting

Het seizoen is weer om gevlogen.
MSK heeft mooie sportprestaties geleverd dit jaar.
Ook hebben we tijdens de Valentijnsuitvoering een prachtige show neergezet.
Kortom een geslaagd gymseizoen.
Met het knotsgekke ABC spel hebben we het seizoen afgesloten.

Foto's

 


Verenigingsmarkt

Zaterdag 4 juni heeft MSK Gymnastiek deelgenomen aan de verenigingsmarkt in de Veenhorst. De wethouder Jan Willem van der Kolk verrichtte de openingshandeling met een welkomswoord, vervolgens nam hij plaats op de tumblingbaan en sprong onze trainer Jordi over de wethouder heen.

MSK nam deel met 2 groepen :

Turnselectie met een demo op de tumblingbaan. Een erg geslaagde demonstratie.
Jumping4Ever met een spectaculaire springact op trampoline en bok.

Deze demonstratie werden afgewisseld met workshops tumblingbaan springen voor het aanwezige publiek. Ook een workshop acrogym mocht niet ontbreken. Verder was er een standje met informatie. Er waren diverse verenigingen die zich konden presenteren aan het publiek De volleybalvereniging met een demo, de zwemvereniging met diverse spelletjes en prijsvragen, diverse handwerkclubs enz. Eigenlijk te veel om op te noemen. Het ging er gemoedelijk aan toe en het was erg gezellig. Kortom een geslaagde dag. Wij willen de organisatie, deelnemers en vrijwilligers bedanken voor hun inzet. En wie weet komt er volgend jaar een vervolg.


Demo koninginnedag 2011

Foto's


Notenactie groot succes!

De noten en paaseitje zijn inmiddels rondgebracht. Dit jaar zijn er 400 zakjes verkocht. Voor de beste verkopers waren er prijzen beschikbaar gesteld door Lena van "de Notekraker.

De eerste plaats gaat naar Loes de Haan, met maar liefst 33 zakjes.
Op de voet gevolgd door Jarne Hemmen bij hem bleef de teller op 31 steken.
Renate Olthuis behaalde de 3e plaats met 28 zakjes.

Gefeliciteerd!

Wij bedanken de verkopers, onze vrijwilligers Carry en Johan voor de coordinatie van deze actie en uiteraard onze leverancier de Notekraker.


Goede prestaties MSK tijdens turnwedstrijd in Uithuizen


Zaterdag 9 april was er een voorwedstrijd turnen niveau 6-9 in Uithuizen. Tijdens deze wedstrijd konden de turnsters zich plaatsen voor de finale in Delfzijl die 23 april plaats vindt.
Namens MSK namen er in de middag 5 turnsters deel aan de wedstrijd. In de ochtendwedstrijd zou Eline Bouwman ook mee doen maar helaas blesseerde zij zich uitgerekend de laatste training voor de wedstrijd aan haar knie. Ze moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. In de middagwedstrijd deden Lieke, Floor, Iris en Nikita mee in niveau 9 jeugd. Ze begonnen .....lees verder


Vanaf vrijdag 25 maart 2011 start MSK een recreatieve springgroep.
Het is stoer! Het is fun! Het is iets voor jou!
Trainingstijden: Vrijdag 19.30- 20.30. Gymzaal Fr. Nanningstraat Musselkanaal

Een groep voor jongens en meiden 12+. De lessen worden gegeven door onze enthousiaste trainer Jordi van der Werf.
Tumblingbaan en minitrampoline staan centraal in de les. We springen op de beat van moderne muziek. Door de diverse technieken en oefeningen zal er voldoende afwisseling in de lessen zitten.

WAARSCHUWING: Deze sport is verslavend !!

Wil je meer weten? Bel dan: 0599-416414

Videoclip

Oude tijden herleven!

 

 


MSK in beeld

Oud-lid Johan Muller heeft voor zijn maatschappelijke stage verschillende werkzaamheden voor MSK gedaan. Veel leden hebben Johan tijdens de gymles voorbij zien komen om foto's te maken. Van deze foto's maakte Johan het volgende filmpje:

 


Uitvoering: Valentijn

Zaterdagavond 12 februari hebben de leden van gymnastiekvereniging MSK de harten van het publiek veroverd. In een mooi aangeklede sporthal "De Veenhorst" is een spetterende show opgevoerd met als thema: Valentijn.

Foto's

Deel 2 (met dank aan fam. Abbes)


Onderlinge wedstrijd MSK-SSS

Zaterdag 29 januari is in de gymzaal aan de Fr. Nanningstraat een onderlinge turnwedstrijd gehouden met SSS-Sellingen. ’s Ochtends waren de jongste meisjes aan de beurt en ’s middags mochten de oudere meisjes hun kunsten vertonen aan jury en publiek. Het was een gezellige dag, dit dankzij de vele vrijwilligers zoals juryleden, telcommissie en de jurymeisjes. De meiden zijn weer een wedstrijdervaring rijker.

Namens MSK hartelijk dank aan iedereen die heeft meegewerkt aan deze wedstrijd! We kijken uit naar een volgende sportieve ontmoeting!

Uitslagenlijst

Foto's


Sinterklaas op bezoek

Vrijdag 26 november heeft Sinterklaas een bezoek gebracht aan de gymzaal in de Fr. Nanningstraat. Onder het toeziend oog van ouders en grootouders lieten de kinderen hun vaardigheden zien aan de Sint en zijn pieten Pedro en Nicolo.

Foto's


Annolda neemt afscheid

Tijdens de jaarvergadering is afscheid genomen van bestuurslid Annolda Plaggenborg. Annolda heeft zich jarenlang ingezet voor onze vereniging. Zij is benoemd tot lid van verdienste en heeft hiervoor een oorkonde ontvangen. Uiteraard horen hierbij ook bloemen en een mooi kado. Een digitaal fotolijst met foto's van diverse activiteiten en leden van de vereniging. Annolda bedankt voor je inzet!


Jazz dames in Geert Teis

De dames van de Jazzdance-groep hebben op vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober opgetreden in theater Geert Teis. Dit tijdens de uitvoering van popkoor Just 4fun.

 


Jolein Hemmen wint finale

Jolein Hemmen is tijdens de finale voor turnsters in niveau 10-12 op de eerste plaats geëindigd bij de mini-instappers in niveau 11. Leonie Kaijser had zich eveneens geplaatst voor deze finale en zij behaalde een mooie derde plaats. Super gedaan meiden! Heel knap!


MSK in beeld

Vrijdag 30 April was de selectie van MSK weer te zien op de vrijmarkt in musselkanaal.

 


Provinviale kampioenschappen in Musselkanaal

Tijdens het provinciale kampioenschap voor turnsters in de derde divisie kwamen vijf turn(st)ers van MSK in actie. Een thuiswedstrijd voor de gymnasten, want MSK nam dit jaar de organisatie van het kampioenschap voor haar rekening. In de eerste wedstrijd in De Veenhorst kwamen Danka Elsinga, Kirsten Boeijing, Marcella Busker en debutant Henk Hunt in actie. Ze gingen allen prima van start op vloer met vier mooie oefeningen. Ook sprong en brug gingen goed. Slotonderdeel balk verliep helaas niet vlekkeloos bij Danka, Kirsten en Marcella. Na drie onderdelen maakte Danka nog kans op een podiumplaats, maar helaas ging die aan haar neus voorbij. Zij werd netjes tiende. Kirsten en Marcella werden respectievelijk zestiende en zeventiende. Henk had echt een topdag. Hij wist op de balk te blijven staan en behaalde uiteindelijk de eerste plaats in zijn categorie. Een super prestatie.

In de tweede wedstrijd verscheen Manon Deiman namens MSK op de wedstrijdvloer. Zij turnde een nette wedstrijd en eindigde op de zeventiende plaats bij de jeugd turnsters in niveau 6. Nu maar weer flink trainen voor het nieuwe seizoen.

Foto's

Het bestuur bedankt alle vrijwilligers voor hun inzet.


Districtsfinale

Tijdens de districtfinale in Delfzijl is MSK'er Danka Elsinga op een 34e plaats geeindigd. Slechts de eerste zeven turnsters gingen door naar het NK. Dit seizoen komt Danka nog 1 keer in actie, namelijk tijdens het provinciale kampioenschap in Musselkanaal op 17 april. Ook clubgenootjes Kirsten, Marcella en Manon verschijnen dan op de wedstrijdvloer! Alvast veel succes dames!!


Drie finaleplaatsen voor MSK

Tijdens de voorwedstrijd voor turnsters in niveau 5 t/m 9 hebben drie MSK'ers zich geplaatst voor de finale. In de eerste wedstrijd deed Eline dit door keurig zevende te worden. In de tweede wedstrijd wist Geanne zich bij de senioren in niveau 5 te plaatsen voor de finale met een zesde plaats. Helemaal top (y) . En in de derde wedstrijd werd Nikita netjes vijfde en kwam daarmee in het bezit van een finaleticket. Overige uitslagen:

Pupil II niveau 8
7e plaats - Eline Bouwman - 10.45 (sprong), 13,433 (brug), 11,133 (balk), 13,35 (vloer)

Pupil II niveau 9
12e plaats - Marilka Timmerman - 10,60 (sprong) - 10,10 (brug) - 8,866 (balk), 10,40 (vloer)
13e plaats - Lieke Buurman - 10,85 (sprong), 11,966 (brug), 7,10 (balk), 9,00 (vloer)
14e plaats - Iris Spiegelaar - 12,050 (sprong), 11,233 (brug), 5,766 (balk), 8,45 (vloer)

Senior niveau 5
6e plaats - Geanne Moorlag - 11,10 (sprong) - 10,30 (brug) - 9,30 (balk) - 10,533 (vloer)
10e plaats - Esther Pierik - 11,30 (sprong) - 9,10 (brug) - 8,20 (balk) - 10,766 (vloer)

Pupil I niveau 9
13e plaats - Marinke Lugtenborg - 11,95 (sprong) - 12,533 (brug) - 10,50 (balk) - 10,55 (vloer)

Jeugd niveau 9
5e plaats - Nikita Vos - 12,20 (sprong) - 12,55 (brug) - 10,95 (balk) - 12,35 (vloer)
16e plaats - Marjan Raveling - 11,80 (sprong) - 11,55 (brug) - 6,25 (balk) - 4,20 (vloer)

Junior 8
15e plaats - Manon ten Hoff - 9,30 (sprong) - 11,15 (brug) - 7,90 (balk) - 10,35 (vloer)


Gastoptreden

Op uitnodiging hebben een aantal turnsters van de selectie een act gedaan op de uitvoering van muziekvereniging Amicitia. Het acrobatische nummer paste goed bij het thema van de uitvoering 'Circus'. Ook de dames van de jazz-dans hebben hun kunsten aan het publiek getoond.

Filmpjes


Informatie Master trendweken

De Masters (45 +) van tegenwoordig zijn zelfbewust,
kiezen kwaliteit en genieten van het leven.
In hun vrijetijdsbesteding zien we interesse in korte lifestyle-activiteiten.
Daarom kunt u bij MSK Gymnatiek kiezen voor de Master trendweken:


Play to Game

Lees verder......


Onderlinge wedstrijd

Zaterdag 13 februari is in de gymzaal van SSS Sellingen een onderlinge wedstrijd gehouden tussen MSK en SSS.

Niveau 8 verplicht en keuze
1 Eline Bouwman MSK 51.30
2 Manon ten Hoff MSK 47.75
3 Marline Huttema SSS 44.25

Niveau 5, junior & senior
1 Danka Elsinga MSK 49.00
7 Marcella Busker MSK 47.30
8 Marjan Steenge SSS 46.75
9 Kirsten Boeying MSK 46.00

Niveau 10/11, mini-instap
1 Leonie Kaijser MSK 44.75
2 Jolein Hemmen MSK 44.15
2 Eline Heun SSS 44.15
4 Dianne Bouwman MSK 43.30
5 Bo Wals MSK 41.45
6 Emma van Verseveld MSK 41.30
7 Nina Meijer SSS 40.15
8 Merel Ophof SSS 39.75

Niveau 9, pupil I, pupil II, jeugd
1 Anna Beths SSS 46,65
2 Nikita Vos MSK 44,45
3 Marinke Lugtenborg MSK 42,80
4 Lieke Buurman MSK 42,65
5 Floor Stuive MSK 42,60
6 Michelle Lok MSK 41,80
7 Iris Spiegelaar MSK 40,85
8 Hester Hukema MSK 40,60
9 Marilka Timmerman MSK 39,50

Foto's


Danka naar finale

Tijdens de plaatsingswedstrijd voor turnsters in de 3e divisie heeft MSK-er Danka zich geplaatst voor de districtfinale. Ze turnde een goede wedstrijd en eindigde op de achtste plaats. Op 3 april komt Danka in Delfzijl in actie en daar kan zij zich plaatsen voor het NK turnen.

Ook Marcella, Kirsten en Manon D turnden een goede wedstrijd. Zij wisten zich helaas niet te plaatsen voor de districtfinale. Wel zullen ze de komende weken nog hard gaan trainen om tijdens het provinciale kampioenschap nog net iets beter te presteren! Het provinciale kampioenschap organiseert MSK dit jaar zelf (ism de KNGU) op 17 april aanstaande.


Nieuwe turnpakjes

De meisjes/dames selectie heeft nieuwe turnpakjes.


Kar voor tumblingbaan

Dankzij Jan Timmerman beschikt MSK gym sinds kort over een kar om de tumblingbaan te vervoeren. Chris Muller zorgde voor de styling en gaf de kar een beschermend laagje.

Hartelijk dank voor dit stukje vakwerk!


Sinterklaas op bezoek bij MSK

Vrijdag 27 november heeft Sinterklaas samen met de pieten Pedro en Nicolo een bezoek gebracht aan de jongste leden van Gymnastiekvereniging MSK.

 


Paulien de Boer

Paulien heeft de lessen aan de peuters, kleuters en de selectie instap turnen overgenomen van Monique. We wensen Paulien heel veel plezier bij onze vereniging. Dat het heel gezellig kan zijn heeft ze tijdens het bezoek van Sinterklaas al vernomen.


Erik Benjamins

Erik heeft donderdag 26 november afscheid genomen van MSK gym. Tijdens zijn laatste les is hij nog even in het zonnetje gezet door het bestuur.
Erik, bedankt voor je inzet en nog veel sportief plezier gewenst in de toekomst!


Danka geïnterviewd

Danka Elsinga, lid van de selectie, is door de krant geïnterviewd.

Klik hier om het artikel te lezen.


Theo Krops neemt afscheid als bestuurslid

Theo Krops heeft na 25 jaar afscheid genomen als bestuurslid van gymnastiekvereniging MSK. Tijdens de jaarvergadering is hier op ludieke wijze bij stilgestaan.

Theo, bedankt voor alle energie die je in de vereniging hebt gestoken!


Selectie jongens naar Klazinaveen

De jongensselectie is woensdag 21 oktober op stap geweest naar de turnhal van Stichting topturnen in Klazinaveen.Het was een geweldig leuke middag, met nuttige tips van Theo Boerrigter en zijn team voor nog meer turnplezier.
De jongens hebben zichtbaar genoten.
foto's


Training Hoogeveen MSK - SSS

In juni hielden MSK en SSS Sellingen samen een onderlinge wedstrijd in Musselkanaal en in de herfstvakantie vond een gezamenlijke training in de turnhal in Hoogeveen plaats. Er is enkel getraind met de 'oudere' meiden (jeugd, junior en senior). Het was een gezellige en geslaagde training in een mooie turnhal. Binnenkort maar weer eens een training houden in deze hal, want het is toch wel fijn om met zoveel en zulk goed materiaal te werken! En erg leuk om eens samen te trainen met een club uit de regio.


Fakkeloptocht groot succes

Ruim 70 MSK'ers liepen zaterdagavond mee in de fakkeltocht richting spoordok in Musselkanaal. Daar werd zoals ieder jaar de winkelweek afgesloten met een vuurwerkspektakel. Het was prachtig om te zien hoe het 'lange lint van vuur' door Musselkanaal trok.
Film op Zideo


Tessa Elling neemt afscheid van turnselectie

Ruim tien jaar is Tessa lid geweest van onze vereniging, maar vorige week nam ze tijdens een gezamenlijke barbecue officieel afscheid van de turnselectie. Het was een super leuke tijd en we hopen je nog een keer weer in de zaal te zien!


Zomercarnaval

Zaterdag 20 juni hebben we weer kunnen genieten van een spectaculaire uitvoering met dit keer als thema: "Zomercarnaval". Dankzij de muzikale begeleiding van Arjen Boltjes geraakte iedereen vlot in de juiste stemming.

De gehele uitvoering is gefilmd en de dubbel-DVD van de uitvoering is voor 15 euro te bestellen bij Annolda Plaggenborg, H. Bruininghstraat 66 te Musselkanaal (middels een envelop voorzien van je naam, de bestelling en het geld). Bestellen kan tot en met vrijdag 11 september.

Foto's


Onderscheiden

Theo Krops ontving na afloop van de uitvoering een onderscheiding vanwege zijn enorme inzet voor de vereniging. Dit jaar maakte Theo zijn 25e jaar vol als bestuurlid!
Theo bedankt!!


Onderlinge wedstrijd 6 juni

Zaterdag 6 juni werd in de gymzaal aan de Fr.Nanningstraat een onderlinge turnwedstrijd gehouden tussen MSK en SSS Sellingen. Het was een succesvolle, maar vooral ook zeer gezellige dag. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar. Meer...


Aureen verovert zilver in Leek

Tijdens het provinciale kampioenschap turnen voor niveau 11 t/m 17 hebben de MSK-turnsters goede prestaties neergezet.
MSK-turnster Aureen Hemmen nam bij de pupillen in niveau 12 het zilver mee naar huis. Bij de mini-instappers in niveau 13 eindigde Marody Mensen als zevende.
Michelle Lok werd 12e in de categorie jeugd niveau 12. Goed gedaan meiden. Op naar 6 juni en de uitvoering!


Turnselecties MSK geven demonstratie op koninginnedag


Wedstrijdinformatie finale 16 mei Leek

Wedstrijd 2 - Aureen Hemmen (pupil II niveau 12) - baan 2 - vloer,sprong, brug balk
AANWEZIG ZIJN OM 10.15 uur

Wedstrijd 3 - Michelle Lok (jeugd niveau 12) - baan 1 - balk, vloer, sprong, brug
AANWEZIG ZIJN OM 13.00 uur

Wedstrijd 3 - Marody Mensen (mini-instap niveau 13) - baan 2 - sprong, brug, balk, vloer
AANWEZIG ZIJN OM 13.00 uur


Provinciaal kampioenschap 4e divisie

Zaterdag 25 april is in Leek het provinciale kampioenschap voor turnsters in de 4e divisie gehouden. De resultaten zijn als volgt:

Instap niveau 11
15e plaats Linet van der Heide (31,60)
21e plaats Marinke Lugtenborg (30,73)
29e plaats Hester Hukema (28,03)
31e plaats Moescha Greven (27,40)

Pupil I niveau 10
19e plaats Esmee Sahetapy (31,97)
29e plaats Rubie Hemmen (29,52)
30e plaats Eline Bouwman (28,60)

Pupil II niveau 9
19e plaats Manon Deiman (29,20)

Jeugd niveau 8
18e plaats Marcella Busker (30,72)
24e plaats Marinda Pierik (29,23)
27e plaats Kirsten Boeying (28,93)

Senior niveau 6
De senioren hebben de "Sjaakafhaak trofee" bemachtigd. ;-)

Nu gaan we op naar 6 juni en de uitvoering. En dan volgend jaar voor sommigen misschien nog een jaartje hetzelfde niveau en voor anderen een niveautje hoger. We zullen het zien....


Uitslag provinciaal kampioenschap 5e divisie

In een deelnemersveld van 38 turnsters is Tessa Koetse op een keurige 14e plaats geeindigd (jeugd niveau 10). Echt een super prestatie.

Drie finaleplaatsen voor MSK!

Wedstrijd 1 - Zilver voor Marody Mensen

Marody heeft haar allereerste wedstrijd heel goed geturnd! Op sprong haalde ze 9.33, op brug 7.50, op vloer 8.37 en op vloer 9.27. Met een puntentotaal van 34.47 eindigde ze op de 2e plaats (y) . Ze mag nu op 16 mei de finalewedstrijd turnen in Leek.

Wedstrijd 2 - Zilver voor Aureen Hemmen
Maar liefst 7 MSK'ers kwamen in actie. Ze hebben allemaal hun uiterste best gedaan, maar helaas was er niet voor iedereen een finaleplaats. Voor Aureen Hemmen wel! Ze eindigde met een puntentotaal van 35,55 op een keurige tweede plaats!

Overige uitslagen:
6e plaats Lieke Buurman (pupil I niveau 12)
7e plaats Iris Spiegelaar (pupil I niveau 12)
9e plaats Marilka Timmerman (pupil I niveau 12)
10e plaats Floor Stuive (pupil I niveau 12)
11e plaats Nikita Vos (pupil II niveau 12)
14e plaats Marjan Raveling (pupil II niveau 12)

Wedstrijd 3 - Finaleplaats voor Michelle Lok!
Ook Michelle heeft een goede wedstrijd geturnd. Met een puntentotaal van 32,35 eindigde ze op de 7e plaats bij jeugd niveau 12. Ze behaalde hiermee een finaleplaats! Super gedaan!

Op naar 16 mei!

 


Even voorstellen:

Naam: Danka Elsinga
Leeftijd: 14 jaar
Wat vind je nu al leuk bij MSK? Dat het zo gezellig is..
Wat vind je zo leuk aan turnen? Dat je steeds nieuwe dingen bij kunt leren
Hoe bereid je je voor op de wedstrijden? Iets eerder op bed dan normaal :-p
Als je niet meer turnt,wat voor sport zou je dan gaan doen? Acro denk ik.. maar ik ben niet van plan te stoppen.
Wie is je grote voorbeeld? Van turnen vind ik Shawn Johnson heel goed..
Wat is je favoriete toestel? Vloer en brug..
Wat vind je het minst leuke aan turnen? Klaarzetten.. dan heb je minder tijd om te turnen ;-)
Wat wil je nog graag leren? Een arabier op de balk, een zolendraai op de brug, ooit overslag 1/1 op sprong ofzo en op vloer arabier flik-flak misschien.. en als ik dat kan verzin ik wel weer iets nieuw.
Wil je nog iets aan ons kwijt? Dat ik heel blij ben dat ik nu bij MSK turn.. :-d en ik ben van plan er nog heel lang te turnen.


Larissa verlaat turnselectie

Helaas helaas, Larissa Schuur gaat onze selectiegroep verlaten. Ze woont inmiddels alweer een tijdje in Stadskanaal en het blijkt toch iedere keer wel lastig te zijn om naar Musselkanaal te reizen voor de trainingen. Reden voor Larissa om bij CSV in Stadskanaal te gaan turnen! Wij vinden dit als groep natuurlijk heel erg jammer, maar begrijpen het wel. Veel makkelijker om dichtbij huis te turnen en gymmen! Geen gestress meer om op tijd in Musselkanaal te zijn en straks gewoon op de fiets naar je favoriete sport. Het was een leuke tijd en we komen elkaar vast en zeker weer tegen! We hopen dat je in Stadskanaal heel veel plezier en succes hebt!! Zet hem op

!


Uitslag districtsfinale 28 februari

Wedstrijd 1
In de eerste wedstrijd ging Kirsten goed van start op vloer. Ze scoorde een 7,80. Op sprong kreeg ze 7,15 en op brug 7,50. Super was dat Kirsten voor het eerst een kip turnde op de wedstrijd en hij ging super! (y) . Slotonderdeel balk (vorige keer nog haar beste onderdeel) zullen we nu maar niet bespreken ;-) ...dat ging gewoon echt niet. Jammer, het was mooi geweest als ze hier ook een 7 had gescoord. Volgende keer beter, het was al top dat je hier mee deed. Uiteindelijk werd Kirsten 35e.

Wedstrijd 2
Ook Larissa moest op vloer beginnen. Een hele mooie oefening liet ze zien die werd beloond met een 8,70! Slechts vier turnsters wisten dit te overtreffen. Op sprong scoorde Larissa 7,20 en op balk 6,75. Bij Larissa ging brug niet helemaal zoals gepland. Erg jammer...maar net als bij Kirsten geldt: volgende keer beter. Je hebt een goede wedstrijd geturnd! Larissa is op de 26e plaats geeindigd.

Op naar de provinciale kampioenschappen op 25 april!


Nieuw jurylid

Onlangs lieten we het al weten: Henriette (moeder van Jolein) & Manon (oud MSK-turnster) hadden de jurycursus gehaald! Rense (vader van Linet) moest nog een herexamen doen, maar inmiddels heeft ook hij zijn diploma binnen! Van harte gefeliciteerd!

 


Kirsten en Larissa naar districtfinale

Tijdens de plaatsingswedstrijd voor turnsters in de 4e divisie hebben Kirsten en Larissa zich geplaatst voor de districtfinale. Marcella kon helaas niet deelnemen omdat zij ziek was en Esther moest de wedstrijd vroegtijdig beeindigen vanwege een elleboogblessure...Hopelijk gaat het snel weer beter. Alle overige meiden hebben zich helaas niet geplaatst, maar wel een goeie wedstrijd geturnd. In overzicht:

Instap niveau 11
19e plaats Marinke Lugtenborg (30,37)
20e plaats Linet van der Heide (30,17)
30e plaats Moescha Greven (28,50)
35e plaats Hester Hukema (26,83)

Pupil I niveau 10
8e plaats Larissa Schuur (33,00)
20e plaats Rubie Hemmen (29,30)
23e plaats Eline Bouwman (28,70)
27e plaats Esmee Sahetapy (28,07)

Pupil II niveau 9
20e plaats Manon Deiman (27,90)

Jeugd niveau 8
10e plaats Kirsten Boeying (30,53)
23e plaats Marinda Pierik (28,22)

Senior niveau 6
26e plaats Tessa Elling (28,27)
32e plaats Geanne Moorlag (27,58)


Tessa Koetse naar finale!

Zaterdag 31 januari was het zover: de eerste turnwedstrijd van het seizoen. Tessa Koetse vertegenwoordigde MSK in de eerste wedstrijd. Manon ten Hoff zou eigenlijk ook in actie komen, maar moest helaas afzeggen in verband met een blessure. Hopelijk gaat het snel weer beter!

Tessa begon haar wedstrijd op vloer. Voor het eerst liet ze haar nieuwe vloeroefening op de wedstrijdvloer zien. Ze deed het super en kreeg een 8 van de jury! Slechts vijf turnsters wisten deze score te overtreffen. Ook het tweede onderdeel, sprong, ging super! Tessa liet een mooie overslag zien en kreeg wederom een 8! Bij brug lukte het Tessa helaas niet om de driekwart reus te turnen, waardoor ze wat punten verloor. Ondanks dat toch nog een 7,45. Slotonderdeel balk ging, op 1 val na (koprol), super! Geen wiebels en netjes geturnd! De jury waardeerde de oefening niet voor niets met een 8,43.

Kortom, een super wedstrijd voor Tessa! In een deelnemersveld van 31 turnsters eindigde ze op de 8e plaats. Dit betekent dat ze zich heeft geplaatst voor de finale op 18 april!


Carmen Smid verlaat turnselectie

Na ongeveer zes jaar intensief te hebben geturnd, kiest Carmen voor een andere sport: voetbal! Afgelopen training heeft zij afscheid genomen van haar groep.
Wij wensen haar heel veel succes!


Twee nieuwe juryleden!

We zijn twee juryleden rijker: Henriette (moeder van Jolein) & Manon (oud MSK-turnster). We zijn trots op jullie!

Binnenkort misschien zelfs nog een jurylid erbij, want Rense (vader van Linet) gaat binnenkort voor de herkansing! Heel veel succes alvast! We duimen met z'n allen...

Nu alleen nog een paar juryleden erbij voor de hogere niveaus en dan kunnen we weer volop deelnemen aan de wedstrijden de komende jaren!


Sinterklaas

Vrijdag 29 november is Sinterklaas op bezoek geweest bij de jongste leden van MSK Gym. Onder grote publieke belangstelling van ouders en grootouders hebben de kinderen aan Sinterklaas laten zien dat gymnastieken heel erg leuk is. De zwarte pieten lieten zien dat zij ook regelmatig in de gymnastiekzaal hebben vertoefd en het gymnastieken nog lang niet verleerd zijn.


Geslaagd

Emmely is geslaagd voor haar b-licentie. Een goede reden om haar een bloemetje en bijbehorende felicitaties te overhandigen. Omdat het tevens haar verjaardag was werd ze door de kinderen toegezongen. Dubbel feest dus!

Emmely, van harte!


Stoere jongens

Maandag 17 november konden jongens van 6 t/m 8 jaar komen om kennis te maken met de Doerakkers-groep van MSK gym. Wil je later piraat, schatzoeker of geheim agent worden, dan moet je zorgen dat je fit en lenig bent! MSK gym helpt je daar graag bij.


 

De rode roos

Onze webmaster Jan de Wit ontving op 23 oktober De Rode Roos. De oorkonde, uitgereikt door de PVDA, is aan Jan toegekend omdat Jan zich o.a. inzet als webmaster bij de Antoniusschool en MSK Gymnastiek.
Ook houdt Jan zich bezig met het opleiden van hond Indra voor de stichting Hulphond. Tevens is Jan voorzitter van stichting MS-Express. De PVDA vindt dat hij voor deze inzet alle lof verdient.


Zonder juryleden geen turnwedstrijden

Beste ouders,

Ook dit jaar geldt weer: wanneer de turnsters van MSK mee willen doen aan wedstrijden, dan zullen we juryleden moeten leveren (waarvan minimaal één persoon met een TDB1 brevet).

De locaties voor de beginnerscursus (TDC1) zijn als volgt:

- Maandag vanaf 8 september in Zuidbroek (De Broeckhof, WA Scholtenweg 18)
- Donderdag vanaf 11 september in Bedum (Trefcentrum, Prof Mekelstraat 1-5)

De cursus bestaat uit zes avonden en één zaterdagochtend. De datum van de praktijkochtend wordt in overleg bepaald. Elke cursusavond duurt van 19.30 tot 22.00 uur. In les 3 zal er examen worden gedaan in de eerste twee toestellen en op de laatste les de andere twee toestellen en een theorie-examen. Tijdens de eerste les ontvang je het cursusmateriaal. De cursus is geheel gratis (tenzij je halverwege stopt met de cursus).

Lijkt het je iets? Meld je dan voor 22 augustus aan via www.kngucampus.nl (bovenin de menubalk kies je voor ‘jury’ en dan voor ‘opleidingen’, je kiest dan voor TDC1 en de rest wijst zich vanzelf).

We hopen op jullie deelname! Voor vragen kun je natuurlijk altijd bij ons terecht.

Groetjes
Monique & Emmely

NB: Ook voor de gevorderde juryleden staan er cursussen gepland:
- TDC2 op maandagen in Winschoten (vanaf 1 sept)
- TDC2 op dinsdagen in Leek/Groningen (vanaf 9 sept)


MSK-slotfestijn

Zaterdag 21 juni hebben we in het Horstenerbos ons jaarlijkse slotfestijn gehouden. Ruim 100 kinderen hadden zich om 14.00 uur verzameld op het parkeerterrein van het zwembad. In een lange stoet zijn we met z'n allen naar het Horstenerbos gelopen om daar een dierengeluidenspel te doen.

foto's


Oranjegekte in de gymzaal

Vrijdag 13 juni was de turnselectie volledig gehuld in oranje. Daar hebben we natuurlijk leuke foto's van gemaakt. En onze steun heeft nog geholpen ook! Nederland won later op de avond met 4-1 van Frankrijk! Yahoo!


Afscheid Leonie

Na vele turnjaren gaat Leonie Wedda de turnselectie van MSK verlaten. Zij is bijna afgestudeerd aan de RUG en zal na de zomer op zoek gaan naar een baan. Hierdoor is het voor haar niet meer mogelijk om te blijven trainen. Namens de selectie kreeg ze woensdag nog twee leuke herinneringen: een actiefoto op canvasdoek en een toilettas met daarop een foto van de turnselectie.


Larissa derde plaats op vloer

Larissa Schuur heeft in Amsterdam haar debuut gemaakt op het NK turnen. Het 9-jarige turntalent had zich middels een eerste plaats op het provinciale kampioenschap en een zesde plaats in de districtfinale geplaatst voor deze landelijke finale. Dat Larissa zenuwachtig was, konden we bij het eerste toestel (balk) wel aan haar merken. Na de balk viel er gelukkig een last van haar af en wist ze een fantastische vloeroefening te turnen. Ze behaalde zelfs de derde plaats op vloer. Bij sprong liet ze twee nette overslagen zien en ook haar brugoefening ging top. Op brug behaalde ze de elfde score! Kortom, Larissa heeft een prima wedstrijd geturnd en is uiteindelijk 29e geworden. Prima gedaan! Volgend jaar gaan we er weer voor!
foto's


Vissen

Om de banden onderling te verstevigen en de mens achter de persoon eens op een andere manier te leren kennen zijn het bestuur en de leiding naar de visvijver "De Slegge"geweest. Om een lang verhaal kort te maken, we wisten niet dat er zoveel fanatieke vissers waren en dat ze zo lekker konden koken bij de forellenvisvijver de Slegge...... en dat zo dicht naast de deur!
Het was een geslaagde ochtend en zeker voor herhaling vatbaar!


Larissa Schuur naar NK turnen

Larissa Schuur heeft zich in Surhuisterveen geplaatst voor het Nederlandse kampioenschap turnen. De kersverse provinciaal kampioene deed dit door een zesde plaats te behalen tijdens de districtfinale. De 9-jarige Larissa is hiermee de enige turnster uit de Kanaalstreek die deel mag nemen aan de landelijke finale. Het NK wordt op 19 april in Amsterdam gehouden.

Zomerkamp

Lijkt het je leuk om een keer op ZOMERKAMP te gaan?
Lekker met je vrienden slapen in MEGA tenten, super VETTE spellen spelen, COOLE dansen leren, turnen in een heuse TURNZAAL......,
Te veel leuke dingen om op te noemen !
Kijk maar eens op www.zoka.nl voor info of klik hier voor de foto's van zomerkamp 2007.

MELD JE DAN NU AAN BIJ DE LEIDING EN NEEM JE VRIEND OF VRIENDIN MEE !
Het wordt de week van je leven....


Larissa Schuur provinciaal kampioen

De turnsters van MSK hebben optimaal gepresteerd tijdens de provinciale kampioenschappen in Delfzijl. Larissa Schuur van MSK werd zelfs provinciaal kampioen bij de instappers (van de 43 deelnemers!!). Met een puntentotaal van 35,60 bleef ze de nummer twee bijna twee punten voor! Bij de leeftijdsgroep pupillen II wist Marinda Pierik de zilveren medaille mee naar huis te nemen. Eveneens een prachtige prestatie. Overige MSK-turnsters die zich in Delfzijl hebben geplaatst voor de districtfinale zijn.....lees verder


Turnselectie MSK in het nieuw

De turnselectie van MSK heeft nieuwe wedstrijdpakjes. En daar zijn we erg trots op! Een gedeelte van de kosten heeft Bos Financieel Advies uit Ter Apel voor zijn rekening genomen. Onze dank hiervoor is groot. Op 23 februari wordt in Delfzijl de eerste wedstrijd geturnd in het nieuwe tenue.


Geslaagd voor jurycursus

Wist je dat: Carla Bouwman geslaagd is voor de jurycursus.
Wist je dat: Carla 8 maart voor het eerst achter de jurytafel zal plaatsnemen.
Wist je dat: De selectiemeiden blij zijn dat we er weer een jurylid bij hebben.
Wist je dat: De selectiemeiden zonder voldoende juryleden niet aan wedstrijden mogen deelnemen.

Carla van harte gefeliciteerd en succes met jureren.


Uitvoering "MSK rond Kerst"

Zaterdag 15 december heeft in sporthal "de Veenhorst" de kerstuitvoering van gymnastiekvereniging MSK plaatsgevonden. In een geheel in kerstsfeer gebrachte sporthal kreeg het met kerstmutsen getooide publiek een spetterende show voorgeschoteld. De leden van MSK hebben hun beste beentjes voorgezet. Ook waren er gastoptredens van een aantal acrogymnasten van Deko en Jahn II. Verder werd de uitvoering opgeluisterd door het popkoor Just4fun uit Stadskanaal. Zij zongen liederen die met dans ondersteund werden door de jazzdansgroep.

foto's


 

suggesties voor de site mailt u naar:
webmaster@mskgym.nl)

AGENDA
april Notenactie
24- mei GYMGALA
Data wedstrijden:
zie "wedstrijden" in menu