Mooie resultaten Provinciale Kampioenschappen acrogym

Zaterdag 9 maart deden er zes teams van MSK mee aan de Provinciale Kampioenschappen die plaats vonden in Uithuizen. Via deze wedstrijd konden de meiden zich plaatsen voor de Districtfinale. Deze vind plaats op 30 maart in Meppel. Het was een lange dag met goede prestaties en mooie uitslagen.

In de ochtend wedstrijd kwamen er twee duo’s van MSK in actie. Marcella Busker/Jolein Hemmen en Manon ten Hoff /Dianne Bouwman kwamen uit in de categorie Dames Duo D lijn. Manon en Dianne lieten een mooie strakke oefening zien. Alles viel op z’n plaats en de wijzigingen ten opzichte van de vorige wedstrijd pakten goed uit. De meiden werden keurig tweede en waren daarmee verzekerd van doorstroming. Marcella en Jolein begonnen niet helemaal fit aan de wedstrijd. Wat tijdens het inturnen al een beetje naar voren kwam omdat alles veel moeite koste. De meiden lieten ondanks dit een mooie oefening zien zonder grote fouten. Ze kregen wel één tijdsfout omdat een element te kort werd aangehouden. Ze werden uiteindelijk zesde. Dit was net voldoende om ook door te stromen. Wat voor opluchting en blijdschap zorgde bij de meiden.

In de middag wedstrijd waren de andere vier duo’s aan de beurt. In de categorie Dames Duo E lijn Senior deden Kirsten Boeijing/Leonie Kaijser, Eline Bouwman/Kira Frederiks, Lieke Buurman/Senna Frederiks en Floor Stuive/Lisa Mensen mee. Kirsten en Leonie mochten na lang wachten hun oefening laten zien aan de jury.Ze lieten een keurige oefening zien. Een mooie verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijd. De dames werden in een sterk deelnemersveld van maar liefst 21 duo’s keurig vijfde. Met deze plek hebben ze zich weten te plaatsen. Bij Lieke en Senna ging de oefening goed. Ze turnden netjes en overtuigend met als gevolg mooie cijfers. Ze werden zevende. Een keurige plaats maar helaas net niet genoeg om zich te plaatsen voor de volgende wedstrijd. Eline en Kira waren er klaar voor om een goede oefening neer te zetten na een wat teleurstellend resultaat afgelopen wedstrijd. De dames waren wat nerveus maar dit was in de oefening niet te zien. Ze turnden hun oefening keurig uit met helaas op het einde een klein tijdsfoutje maar dat mocht de pret niet drukken. Ze waren tevreden en dolblij toen ze klaar waren en terecht. Ze werden uiteindelijk twaalfde. De uitslagen in deze categorie lagen allemaal heel dicht bij elkaar. Floor en Lisa begonnen sterk aan hun oefening. Maar halverwege de oefening waren ze allebei de weg kwijt en wisten ze beide de oefening niet meer. Wat heel jammer was aangezien de goede start. Hierdoor werd een element vergeten wat voor veel puntenverlies zorgde. De meiden werden zeventiende.

Al met al mooie resultaten en goede verbeteringen ten opzichte van de vorige wedstrijden.

Uitslagen ochtend (pdf)
Uitslagen middag (pdf)