Acrogym

Nieuwe acroseizoen weer van start!

Zaterdag 26 januari was de eerste acrowedstrijd van het seizoen. Er mochten maar liefst zes teams van MSK in actie komen in de gloednieuwe sporthal te Oostwold. Een wedstrijd met mooie eerste resultaten.

In de ochtend wedstrijd was het de beurt aan dames duo D lijn. In dit niveau deden van MSK Marcella Busker /Jolein Hemmen en Manon ten Hoff/ Dianne Bouwman mee. Het laatst genoemde duo mocht als eerste van start in deze categorie. De dames lieten een nieuwe oefening zien met veel nieuwe elementen, en voerden deze keurig uit. De meiden werden dan ook netjes vierde! In het tweede blok was het de beurt aan Marcella en Jolein. Marcella had tijdens het inturnen haar teen geblesseerd met de arabier flikflak. Even was het onduidelijk of ze wel mee konden doen. Er werd gekoeld en getaped, een paar pijnstillers deden voor even wonderen. Er werd besloten om toch de oefening te draaien. De arabier flikflakken gingen goed! Maar door alle spanning was er even vergeten om het element wat er voor moest gebeuren te doen. De meiden draaiden verder een nette oefening en gelukkig deden ze het vergeten element als nog! Hierdoor volgde er maar een kleine aftrek en werden de meiden tweede!

In de middag wedstrijd waren de andere vier duo’s aan de beurt. Kirsten Boeijing/Leonie Kaijser, Lieke Buurman/Senna Frederiks, Floor Stuive/Lisa Mensen en Eline Bouwman/ Kira Frederiks deden allemaal mee in de sterk bezette categorie, Dames Duo E lijn. Kisten en Leonie mochten als eerste. Het duo deed voor het eerst mee in deze samenstelling. Zij draaiden een nette oefening zonder grote fouten en kregen mooie cijfers van de jury. Ze eindigden dan ook op een mooie vijfde plaats! Daarna was het de beurt aan Lieke en Senna, voor deze dames was het de allereerste acrowedstrijd. Enige spanning was dan ook voelbaar! Maar de dames lieten een goede oefening zien. Ze waren een beetje vroeg klaar maar verder ging het prima. Een achtste plaats was dan ook het mooie resultaat. Toen was het de beurt aan Floor en Lisa. Voor Lisa was het ook de eerste keer. De meiden waren tijdens het inturnen nog af en toe de weg op de grote vloer kwijt maar tijdens de oefening voor de jury ging dit goed. Een paar kleine foutjes werden er gemaakt maar over het algemeen was het een goede oefening. De meiden werden zestiende. Eline en Kira mochten de wedstrijd afsluiten. Tijdens het inturnen ging het niet vlekkeloos. Een element die altijd zo goed ging lukte de laatste trainingen niet meer en helaas die dag ook niet. Omdat de wedstrijdbladen al waren ingeleverd kon dit niet meer veranderd worden. Hierdoor hebben de meiden veel aftrek gekregen. De rest van de oefening ging mooi gelijk en werd strak uitgevoerd! Ze werden zeventiende voor de meiden was dit toch wel een teleurstelling en er zit voor de volgende wedstrijd zeker meer in!

Al met al een goede eerste wedstrijd voor de dames! Nu weer hard trainen om de puntjes op de i te zetten en het één en ander aan te passen zodat ze er 9 maart weer helemaal klaar voor zijn!

Uitslagen ochtend
Uitslagen middag

Foto's van Hans Bakker
Foto's van Gerty Visser