Districtsfinale

Zaterdag 30 maart mochten er drie acro duo’s in actie komen tijdens de Districtsfinale in Meppel. Tijdens deze wedstrijd konden de meiden zich plaatsen voor de halve finales.

Als allereerste mochten Manon en Dianne aan hun oefening beginnen in de categorie dames duo d lijn. Geen ideale positie om te starten maar de meiden draaiden een keurige oefening zonder grote fouten. Helaas werd de oefening erg laag beoordeeld door de jury, wat in onze ogen niet terecht was. Erg jammer, maar niks aan te doen. Ze eindigden op de viertiende plaats. In dezelfde categorie mochten Marcella en Jolein hun kunsten laten zien. De meiden gingen ervoor om de oefening te draaien zonder tijdsfouten. Ze lieten een mooie oefening zien en de dames waren tevreden. Nu was het wachten op de cijfers…. Helaas wel een rood bordje. Waarvoor? Ditmaal niet voor een tijdsfout maar voor sieraden… de bovenpartner zou oorbellen in hebben… wat erg knap is als je gaatjes zijn dicht gegroeid. Na heel wat gedoe kregen we het voordeel van de twijfel en hebben ze het teruggedraaid. Hierdoor werden de meiden geen dertiende maar tiende waardoor ze eerste reserve zijn voor de halve finale. In de categorie dames duo e lijn senior deden Kirsten en Leonie mee. Ze lieten een mooie strakke oefening zien. Helaas wel één tijdsfoutje verder kregen ze mooie cijfers. Het was jammer dat de hoofdjury vond dat er niet eerlijk gejureerd werd waardoor de artistieke cijfers bij sommigen omlaag moest en bij sommigen omhoog ging. Kirsten en Leonie hadden de pech dat het bij hun iets omlaag is gegaan. Ze werden elfde.

Geen enkel team heeft zich hierdoor rechtstreeks geplaatst voor de halve finales. Ondanks dit resultaat mogen alle meiden trots zijn op zichzelf!

Foto's

Het wedstrijdseizoen is nog niet helemaal afgelopen. Vijf teams zullen tijdens de Pinksterdagen mee doen aan de Open Groninger die plaats vind in Scheemda.

Tijdens Koninginnedag zullen een aantal acroleden demo’s laten zien op het plein bij de SuperCoop vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur.