Acrogym


Vliegende start acroseizoen
Tijdens de eerste seizoenswedstrijd kwamen 13 MSK’ers in actie. Vijf duo’s en een trio deden mee aan de wedstrijd in Oude Pekela. Ze deden het uitstekend.

Kira Frederiks/Loes Haan en Floor Stuive/Vera Dam deden mee in de categorie dames duo E Senior. Voor Loes en Vera de eerste wedstrijd, wat het extra spannend maakte. Kira en Loes gingen als een trein, hun oefening was snel maar werd ook heel netjes gedaan. Hun tiende plek, in een sterk en groot deelnemersveld, was dan ook een knappe prestatie. Datzelfde gold voor Floor en Vera. De dames lieten een strakke oefening zien met mooie elementen. Hoewel ze tijdens de training vaak wat te vroeg waren, kwamen de dames tijdens de wedstrijd keurig op de muziek uit. Met een cijfer 24.650 werden ze keurig zesde.

In de dames duo d-lijn was het de beurt aan Marcella Busker/Jolein Hemmen en Manon ten Hoff/ Dianne Bouwman. Samen met nog negen andere duo’s streden zij voor de prijzen. Marcella en Jolein hadden een aparte voorbereiding. De één had een droom gehad dat het heel goed zou gaan de ander had een droom wat je meer kan aanduiden als een nachtmerrie;) Het was afwachten welke droom werkelijkheid zou worden. De meiden begonnen prima met een hele mooie hoge salto uitgooien. Die goede lijn zetten ze door in de rest van de oefening. Ook het rode bordje (voor een bloem in het haar) kon dit niet bederven. De meiden pakten zilver. Manon en Dianne lieten een mooie strakke oefening zien. Het werd nog even spannend toen de meiden hun vliegtuigje moesten doen, deze ging de laatste tijd niet zo goed tijdens training, maar hij ging helemaal super! Ook hebben ze laten zien dat de tempo’s die ze gooien steeds beter en hoger gaan. Ze werden zesde. Klasse gedaan.

In de categorie dames trio D lijn mochten Margriet Bakker/Kirsten Boeijing en Leonie Kaijser hun kunsten vertonen. Margriet deed na lange afwezigheid wegens een zware blessure weer mee. In hun oefening moest op het laatste moment nog veel veranderd worden, vanwege nieuwe regels. Dus het was afwachten hoe dit zou uitpakken. Daarnaast was Leonie niet in topconditie vanwege verkoudheid en vlak voordat ze moesten kwam daar ook nog misselijkheid bij. Maar deze doorzetter zette zich er over heen en ze begonnen aan hun oefening. De oefening werd goed uitgevoerd zonder grote fouten. En de salto van de basket die ze nog maar net alleen doen werd ook keurig uitgevoerd! In een zeer groot deelnemersveld van twintig trio’s werden de dames netjes twaalfde.


Als één na laatste van de middagwedstrijd mochten Lieke Buurman en Senna Frederiks uit komen in de categorie dames duo pupillen. Ze lieten een nette oefening zien. De elementen lukten allemaal en ook de salto uitgooien ging netjes. Ze waren wel erg snel waardoor de oefening niet helemaal uit kwam op de muziek. De meiden hebben laten zien dat ze het niveau goed aankunnen. Ze werden 2e en mochten de zilveren medaille in ontvangst nemen.


Al met al een lange maar zeer geslaagde eerste wedstrijd. De meiden mogen met tevredenheid terug kijken. 8 maart vind de volgende wedstrijd plaats in Uithuizen. MSK gaat met vertrouwen die kant op.

Foto's